Πατριωτικό είναι το Εθνικά Ωφέλιμο: η ισχυρή και ανοικτή στον γεωστρατηγικό της περίγυρο Ελλάδα.

"Μόνο ένας Πατριωτισμός υπάρχει. Ο Πατριωτισμός που υπερασπίζει ότι είναι εθνικά ωφέλιμο. Μόνο η Ισχυρή, ανοικτή στο γεωστρατηγικό της  περίγυρο Ελλάδα, ασκούσα οικονομική και πολιτική επιρροή σε γειτονικά Κράτη με τα οποία έχει άριστες διμερείς σχέσεις είναι η πατρίδα που πρέπει να επιδιώξουμε και να υποστηρίξουμε. Αυτή η Ελλάδα, η ειρηνική, η δημοκρατική, η προοδευτική είναι εστία ανάπτυξης και ειρήνης."



Στο Μακεδονικό επί 26 και πλέον χρόνια ο «εθνικός στρουθοκαμηλισμός» έχει οδηγήσει σε πολλαπλές ήττες και γύρω στις 140 χώρες αναγνώρισαν το γειτονικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία».
Είναι επίσης ιστορικό δεδομένο ότι οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί όταν μάλιστα εκτρέφονται  και από αρνητικές διμερείς σχέσεις μπαίνουν εμπόδιο στον ρεαλισμό και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις που συνήθως καταλήγουν σε οδυνηρές εθνικές ήττες. Παράλληλα εκτρέφουν στο εσωτερικό το ακραίο εθνικισμό, το τέρας του φασισμού  και την άκρα δεξιά. Αυτό συμβαίνει στα Σκόπια, αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα,
Από την άλλη πλευρά η γεωστρατηγική σημασία της στενής συνεργασίας της Ελλάδας με το γειτονικό κράτος αποτελεί το κλειδί για να αποκτήσει η Ελλάδα έναν κομβικό στρατηγικό ρόλο στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η μόνη εξάλλου ρεαλιστική προσέγγιση.
Όποιος, άλλωστε, μελετήσει, την εξέλιξη του «Μακεδονικού Ζητήματος» από τα μέσα του 19ου αιώνα έως στις αρχές του 20ου θα κατανοήσει την σημασία της οικονομικής και γεωστρατηγικής ισχύος στον μακεδονικό χώρο καθώς και την συμβολή μίας Ισχυρής και διπλωματικά δυναμικής Ελλάδας στα Βαλκάνια. Αντίθετα, η ιστορική αλήθεια αποδεικνύει ότι η απομονωμένη, εσωστρεφής και μίζερη Ελλάδα, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο και παραμένει ευάλωτη και ανασφαλής.
Συνεπώς μόνο ένας Πατριωτισμός υπάρχει. Ο Πατριωτισμός που υπερασπίζει ότι είναι εθνικά ωφέλιμο. Μόνο η Ισχυρή, ανοικτή στο γεωστρατηγικό της  περίγυρο Ελλάδα, ασκούσα οικονομική και πολιτική επιρροή σε γειτονικά Κράτη με τα οποία έχει άριστες διμερείς σχέσεις, είναι η πατρίδα που πρέπει να επιδιώξουμε και να υποστηρίξουμε. Αυτή η Ελλάδα, η ειρηνική, η δημοκρατική, η προοδευτική είναι εστία ανάπτυξης και ειρήνης. Αντίθετα, η Ελλάδα των πατριδοκάπηλων των εθνικολαϊκιστών και της εθνικοφροσύνης είναι η απομονωμένη και παρακμιακή χώρα που μένει ουραγός σε έναν νέο και σύνθετο κόσμο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεχνόπολη του Ευρίπου: ένας μοχλός για την αναπτυξιακή «απογείωση» της Χαλκίδας και της Εύβοιας που παραμένει στα αζήτητα.

Η στράτευση σε στρατηγικούς στόχους ως βάση πολιτικής συμπεριφοράς.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δεν πάει άλλο: Κάτι πρέπει να αλλάξει, Κάτι πρέπει να γίνει