Βουλευτές Κινήματος Αλλαγής: «Επικίνδυνοι χειρισμοί Υπουργείου Υγείας για την ουσιαστική μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σε κλινική κορωνοϊού»

 



    Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, Τομεάρχης Εργασίας και Ανδρέας Πουλάς, Τομεάρχης Υγείας, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύουν στη Βουλή τους επικίνδυνους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας για την ουσιαστική μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας σε κλινική κορωνοϊού.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων (Ε.Ι.Ν.Ν.) Ευβοίας, οι εξελίξεις που αφορούν στο Γ.Ν. Χαλκίδας είναι ιδιαίτερα αρνητικές καθώς απειλούν με διάλυση οι Χειρουργικές Κλινικές, οι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, αυξάνεται η δυναμικότητα των κλινών COVID-19 από 64 σε 94, όταν μάλιστα στα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (όπως π.χ. Λαϊκό Νοσοκομείο), οι κλίνες COVID-19 δεν ξεπερνούν τις 50.

Τονίζεται επίσης το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και το γεγονός ότι η αύξηση κατά τριάντα κλίνες COVID-19 θα δημιουργήσει συνθήκες αφόρητης πίεσης ανεβάζοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών,

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η μεταφορά ασθενών από το Γ.Ν. Χαλκίδας σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής συνεπάγεται επιπρόσθετη ηθική και οικονομική ταλαιπωρία των ασθενών και των οικείων τους.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός αν υφίσταται σχεδιασμός μετατροπής του Γ.Ν. Χαλκίδας σε Νοσοκομείο αποκλειστικά COVID-19 περιστατικών, όπως καταγγέλλεται από τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς της Εύβοιας και αν υπάρχει επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των περιστατικών COIVD-19, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών ενώ οι ειδικοί γιατροί (πνευμονολόγοι, παθολόγοι και εντατικολόγοι) είναι ελάχιστοι. Τέλος, ερωτάται πώς θα αποφευχθούν τόσο ο αποδεκατισμός των μη COVID κλινικών ενός σύγχρονου, εξοπλισμένου Νοσοκομείου, όπως είναι το Γ.Ν. Χαλκίδας – το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο την Εύβοια αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Βοιωτίας – όσο και οι επακόλουθοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων αυτών των περιοχών, την ζωή των ασθενών και την οικονομική επιβάρυνσή τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεχνόπολη του Ευρίπου: ένας μοχλός για την αναπτυξιακή «απογείωση» της Χαλκίδας και της Εύβοιας που παραμένει στα αζήτητα.

Η στράτευση σε στρατηγικούς στόχους ως βάση πολιτικής συμπεριφοράς.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δεν πάει άλλο: Κάτι πρέπει να αλλάξει, Κάτι πρέπει να γίνει