Το κακό έγινε που έγινε, ας το μετατρέψουμε σε ευκαιρία.

 

Εικόνα δανεισμένη από ξένη ανάρτηση στο FB  ακρως κατατοπιστική

      Αυτή την ώρα πέρα από την άμεση ανάγκη να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία στο Νομό και να ξαναμπούν όσο γίνεται γρηγορότερα στα σπίτια τους οι πληγέντες και να συνεχιστεί – τραυματικά έτσι και αλλιώς- η ζωή των πολιτών και των πόλεων που επλήγησαν πρέπει να ξαναδούμε κατάματα τις αιτίες που βοήθησαν να ακραία καιρικά φαινόμενα να γίνουν καταστροφικά. Η έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών, το απαρχαιωμένο  οδικό δίκτυο και η ασυδοσία ιδιωτικών συμφερόντων με την στήριξη του τοπικού και όχι μόνο «πελατειακού κράτους» δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ζήσουμε  καταστροφές που δεν είναι πρωτόγνωρες στις περιοχές που επλήγησαν, απλώς αυτή την φορά είναι ταυτόχρονες σε όλο το περιβάλλον την Χαλκίδα αστικό και ημιαστικό πέταλο.

 Μία ανάρτηση του φίλου Γιώργου Μάρκου πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και νωρίτερα Προγραμματισμού της ΝΑ Εύβοιας και εν συνεχεία κατατομηθέντος από την από εξαετίας στην εξουσία Περιφερειακή Αρχή, μας δείχνει ότι ιδέες υπάρχουν στα στελέχη των Υπηρεσιών που ενίοτε δικαιώνονται τραγικά από τις εξελίξεις, ακοή, οξυδέρκεια και θετική τόλμη δεν υπάρχει από τις αιρετές ηγεσίες (https://www.facebook.com/profile.php?id=100008306680863 )

Άλλη μία ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Νέας Αρτάκης  και πρώην Βουλευτή Τάσου  Πρατσόλη ενημερώνει για τα  αντιπλημμυρικά έργα που ήταν ώριμα και δεν εκτελέστηκαν στην Νέα Αρτάκη κατά την δεκαετία του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων. (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1011645729252111&id=100012200803848 ). Είναι μερικές φορές που εμείς οι πρώην αιρετοί, έχοντες έτσι και αλλιώς πολλές ευθύνες γιατί η Ηγεσία είναι διαχρονική και συνεχιζόμενη, δικαιωνόμαστε δραματικά εκ των υστέρων.

Γιαυτό σήμερα που θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Εύβοια αντί πολλών κλαυθμών και εξαγγελιών θα ήταν σκόπιμο να μελετήσει και να υιοθετήσει και εν συνεχεία να εξασφαλίσει την άμεση υλοποίηση της πρότασης του Μάρκου καθώς και να δώσει επίσης άμεσα την προοπτική της Παράκαμψης Βασιλικού αλλά και να ψάξει τις ξεχασμένες μελέτες της Νέας Αρτάκης και πιθανών και των άλλων Δήμων και να ζητήσει την άμεση εφαρμογή τους. Όσο για τον Λήλαντα, να ζητήσει την άμεση ολοκλήρωση των μελετών και την υλοποίησή τους με γνώμονα τα διδάγματα της επιστήμης και της πείρας και την αρχή ότι το ποτάμι φτιάχνει μόνο του τον ρου του, διώχνοντας από αυτόν ότι δεν είναι δικό του. Το κακό έγινε που έγινε ας το μετατρέψουμε σε ευκαιρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεχνόπολη του Ευρίπου: ένας μοχλός για την αναπτυξιακή «απογείωση» της Χαλκίδας και της Εύβοιας που παραμένει στα αζήτητα.

Η στράτευση σε στρατηγικούς στόχους ως βάση πολιτικής συμπεριφοράς.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δεν πάει άλλο: Κάτι πρέπει να αλλάξει, Κάτι πρέπει να γίνει