ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας υγείας στην Βόρεια Εύβοια και ειδικότερα με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας είναι ένα από τα χρόνια, εμβληματικά, προβλήματα  της περιοχής μαζί με την απομόνωση που φέρνει η δύσκολη πρόσβαση. Τρία χρόνια μετά την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας θα περίμενε κανείς ότι το κράτος θα υλοποιούσε έργα και δράσεις πέραν των άλλων γύρω από αυτά τα δύο προβλήματα. Ενώ στο πρόβλημα του οδικού άξονα επί τρία χρόνια αγκομαχούν να μεθοδεύσουν την ανάθεση της μελέτης στην επιλογή τους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο με μη νόμιμες κατά την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαδικασίες, στο άλλο πρόβλημα των Κέντρων Υγείας πηγαίνουν την κατάσταση σε χειρότερο επίπεδο αντί να την βελτιώσουν.

Τα τελευταία γεγονότα που έχουν ξεσηκώσει την  τοπική κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της κρατικής και όχι μόνο αφασίας. Ένα Κέντρο Υγείας όπως αυτό της Ιστιαίας αντί να στελεχώνεται, να βελτιώνονται οι υποδομές και να λειτουργήσει όλος το εξοπλισμός (όπως μονάδα τεχνητού νεφρού), αποδυναμώνεται και «διαλύεται» και διοικητικά  ωθώντας το ελάχιστο ιατρικό δυναμικό σε παραιτήσεις και την τοπική κοινωνία σε κινητοποιήσεις.

Η αυθαίρετη ενέργεια του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη να αντικαταστήσει την Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μορόζοβα είναι εκτός των άλλων και προκλητική. Όταν ο κ. Σερέτης αδιαφορεί ή αδυνατεί για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας που επείγουν και αναφέρονται στις υποδομές, την ενίσχυση σε ιατρικό δυναμικό και την λειτουργία όλου του εξοπλισμού με προσλήψεις προσωπικού είναι προκλητικό να διαλύει την διοικητική δομή γιατί έτσι του αρέσει ή γιατί- όπως λέγεται- απαράδεκτες έριδες τοπικών πολιτικών φατριών του κυβερνητικού κόμματος καθορίζουν τις επιλογές του, όταν μάλιστα όλοι αυτοί οι τοπικοί, περιφερειακοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες αυτή την ώρα και όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως τα τρία μετά την καταστροφή, έπρεπε να είχαν κινήσει γη και ουρανό για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια όχι μόνο ένα Κέντρο Υγείας  άριστης λειτουργίας αλλά να είχαν δρομολογήσει την  μετεξέλιξή του σε Νοσοκομείο Βόρειας Εύβοιας κατ΄ αντιστοιχία των άλλων δύο μικρών Νοσοκομείων του Νομού, χωρίς ασφαλώς τα χρόνια προβλήματά τους.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντί να περιορίζεται στην χρηματοδότηση επισκευών, εξοπλισμού κλπ.  είναι σκόπιμο να  διαμορφώσει και να διεκδικήσει ολοκληρωμένο σχέδιο περιφερειακών Υποδομών Υγείας για την Εύβοια λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα Νομού

Ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την περίοδο 2024-2028 εγώ και η παράταξή μας «ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ» θα έχουμε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης το ζήτημα των Δομών Υγείας στην Εύβοια.

Ως προς το θέμα του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας ενώνω την φωνή μου με την διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας, των φορέων της Ιστιαίας και της ευρύτερης περιοχής για την αποκατάσταση της νόμιμης και εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας, την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε Νοσοκομείο Βόρειας Εύβοιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεχνόπολη του Ευρίπου: ένας μοχλός για την αναπτυξιακή «απογείωση» της Χαλκίδας και της Εύβοιας που παραμένει στα αζήτητα.

Η στράτευση σε στρατηγικούς στόχους ως βάση πολιτικής συμπεριφοράς.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δεν πάει άλλο: Κάτι πρέπει να αλλάξει, Κάτι πρέπει να γίνει