Με τους εργαζόμενους το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

 


Η επικείμενη απόλυση των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ δεν βρίσκει προφανώς έκπληκτους τους εργαζόμενους διότι είναι η κατάληξη επιλογών της Κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνουν το ανθρώπινο δυναμικό στα σχέδιά της. Αδιαφορεί εντελώς για την οικονομική εξόντωση χιλίων και πλέον νοικοκυριών αλλά και την τεράστια πληγή στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας. Σωστά λέγεται ότι η πολιτική ευθύνη για την απαξιωτική πορεία της ΛΑΡΚΟ είναι διαχρονική και διακομματική ως προς τις πολιτικές δυνάμεις που άσκησαν κυβερνητική πολιτική. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την σημερινή Κυβέρνηση από τις ευθύνες της απόρριψης των εργαζομένων στον κάδο της ανεργίας.

Μπορούσε άραγε να γίνει κάτι διαφορετικά. Ασφαλώς μπορούσε, δεν είναι νομοτέλεια η υπαγωγή της ΛΑΡΚΟ όπως και των άλλων επιχειρήσεων που διοικήθηκαν από το κράτος  στο πελατειασμό και στην ανικανότητα των διοικήσεων που έγιναν φωλιά αποτυχημένων πολιτευτών και κομματικών στελεχών. Υπήρχε και άλλος δρόμος, άγνωστος όμως στον ελληνικό πελατειακό κρατισμό.

Τώρα υπάρχει άλλη λύση; Υπάρχει. Η πώληση της εταιρίας σε λειτουργία πρέπει να διασφαλιστεί με την παραμονή στις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. Οι αγοραστές να πάρουν την ΛΑΡΚΟ με τους εργαζόμενους μαζί και στο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της που προφανώς πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής να περιλαμβάνει την ομαλή αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού. Οι εργαζόμενοι να γίνουν μέρος της ανάπτυξης της Εταιρίας.

Έως ότου διασφαλιστούν αυτά ο αγώνας των εργαζομένων είναι η μόνη επιλογή. Σε αυτόν η συμπαράσταση των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας πρέπει να είναι δυναμική και καθοριστική. Εάν οι εργαζόμενοι χάσουν οι κοινωνίες της Φθιώτιδας και της Εύβοιας δύσκολα θα μπορέσουν να ανακάμψουν.

Η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων και η προοπτική μίας νέας πορείας ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ με τους εργαζόμενους συμμέτοχους δεν πρέπει βάζει στην άκρη την περιβαλλοντική ευθύνη η οποία πρέπει να αναλαμβάνεται χωρίς εκπτώσεις όπως ορίζει πια το πράσινο μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τεχνόπολη του Ευρίπου: ένας μοχλός για την αναπτυξιακή «απογείωση» της Χαλκίδας και της Εύβοιας που παραμένει στα αζήτητα.

Η στράτευση σε στρατηγικούς στόχους ως βάση πολιτικής συμπεριφοράς.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Δεν πάει άλλο: Κάτι πρέπει να αλλάξει, Κάτι πρέπει να γίνει